Wij zijn geen dienst. Wij zijn jouw team.

Teamlid SEO Tekst Atelier: Kirsten Zijderveld

Kirsten

(SEO) copywriter & Eindredacteur

Kirsten reist zo veel mogelijk naast haar werk als (reis)journalist, eindredacteur en (SEO) copywriter – als het even kan naar een mediterraanse bestemming.

Jolien Cohen - SEO copywriter SEO Tekst Atelier

Jolien

(SEO) copywriter

Naast het testen van Italiaans ijs, wandelen door de Griekse bergen en zonnen op de Spaanse stranden, is Jolien freelance tekstschrijver gespecialiseerd in SEO.
Shanna ter Haar - SEO copywriter

Shanna

(SEO) copywriter

Van modejournalist naar rondreizen in een camper, van goede doelen naar moeder van drie en freelance copywriter; Shanna zet haar brede schrijfervaring met liefde in.

Kim

Eindredacteur

Leerde de kneepjes van het vak als content manager bij LINDA. en freelance (eind)redacteur bij Libelle.

Over het team van SEO Tekst Atelier

Mara

Sales consultant

Als sociaal dier verbindt Mara niet alleen graag met vrienden en familie, maar ook met klanten. 
Babette Grunder - SEO Tekst Atelier oprichter

Babette

Oprichter

Als Babette geen hutten bouwt met haar dochter of haar low kick oefent, dan schrijft ze converterende teksten voor klanten of duikt ze in keyword analyses. 

"Een hoog aantal websitebezoekers streelt je ego, maar het relevante verkeer dat gericht naar jou zoekt maakt je succesvol"

SEO Tekst Atelier - Babette Grunder

Samen bouwen aan converterende websites

Babette droomde van een eigen manege, totdat ze het internet ontdekte. Ze wisselde op 14-jarige leeftijd Habbo Hotel in voor het bouwen van websites in HTML. De website voor haar eerste klant maakte ze in de tussenuren van school.

Een studie aan de School voor Journalistiek en een stage bij Vogue volgden en in haar afstudeerjaar werd ze aangenomen als online editor bij het tijdschrift Glamour. Als jongste staflid van G+J Uitgevers (later HEARST), was ze 8 jaar lang bij de digitale strategie van Glamour betrokken. Daar schreef ze jarenlang teksten, werkte ze content strategieën uit en werkte ze  samen met multinationals waaronder L’óreal en H&M. Ze ontdekte hoe een groot merk als Glamour naar nummer 1 posities in Google wist te klimmen door middel van geoptimaliseerde teksten.

Inmiddels zet ze haar kennis in en helpt ze klanten middels SEO Tekst Atelier. Nu bouwt ze - net als vroeger - weer virtueel. Dit keer geen hotels, maar converterende websites

Lees hier nog wat persoonlijke feitjes


Het juicechannel van Yvonne Coldeweijer is er niks bij ;-)

 "Het zijn geen losse keywords, maar een verhaal dat verteld moet worden" 

Jolien Cohen - SEO Copywriter

Puzzelen met keywords vanuit een camperbus

Vanaf kinds af aan heeft Jolien al een liefde voor woorden en verhalen, dankzij haar ouders die haar regelmatig meenamen naar de bieb. De kleine boekenwurm verslond alle boeken die ze maar kon vinden. Nog steeds trouwens.

Het is dan ook niet zo gek dat de liefde voor letters en woorden zich vertaalde naar een passie voor schrijven. Na het afronden van haar studie Communicatie werkte ze bij Consumind en HotelSpecials, waar ze al rammend op haar toetsenbord boeiende webteksten schreef. Maar de reiskriebels namen begin 2019 de overhand. Daarom besloot deze avonturier huis en haard te verlaten, haar baan op te zeggen en in een camperbusje te gaan wonen met man, kat en tegenwoordig ook een hond.

Naast het testen van Italiaans ijs, wandelen door de Griekse bergen en zonnen op de Spaanse stranden, is ze freelance tekstschrijver. Good to know: haar lastig vallen tijdens het schrijven is zinloos, ze negeert je compleet wanneer ze in de flow zit.

"Door consistent bloggen creëer je een expertstatus"

Kirsten: seo tekst atelier redacteur

Van eindredactie voor LINDA.nl tot copywriting voor HEMA

Toen Kirsten ontdekte dat ze haar werk als freelance journalist, eindredacteur en (SEO) copywriter ook vanuit het zonnige buitenland kan doen, heeft dat haar niet meer losgelaten. Ze verruilt haar Nederlandse thuis dan ook regelmatig voor een appartement ergens in de Méditerranée: het beste van twee werelden, als je ’t haar vraagt. Want van de mediterraanse landen wordt ze simpelweg hartstikke gelukkig – en daar kan ze meteen content verzamelen voor haar reisblog Mediterranean on my mind.

Het leukst aan haar werk vindt Kirsten niet alleen dat ze het overal vandaan kan doen, maar ook dat het zo afwisselend is. Van eindredactie voor LINDA.nl tot copywriting voor HEMA, van reisreportages voor magazines tot SEO-blogs voor SEO Tekst Atelier: geen dag is hetzelfde.

"Je bedrijf ben je samen met je klanten"

Mara Stam - Sales consultant SEO Tekst Atelier

Een andere kijk op sales

10 jaar geleden werd ze onverwachts in een salesgesprek gesleurd met de opdracht: ‘kun jij deze klant éven binnenhalen?’

Paniek.

Hoe ging ze dat in vredesnaam doen? Het werd een uur lang zweten, maar wonder boven wonder werd haar prospect een klant. "En wat een mega kick gaf dat! Ik was verkocht. Hier wilde ik er meer van."

Na10 jaar sales ervaring heeft Mara inmiddels haar eigen visie op sales. Het uitgangspunt? Altijd een win-win situatie realiseren. Op deze manier hielp ze al ruim 25 bedrijven aan een strategie op maat. Zo ondersteunt ze als Sales consultant SEO Tekst Atelier bij het bekend maken bij een breder publiek en adviseert ze in gesprekken met bestaande klanten. Ze krijg een kick van goede gesprekken en probeert de dienstverlening altijd te optimaliseren op basis van adviezen van klanten.

Ook in haar vrije tijd is ze graag onder de mensen. Van het verkennen van een nieuwe stad tot wijntjes met vriendinnen of familie. Altijd inclusief goed gesprek!

"Anderen helpen hun teksten nóg sterker te maken; reken maar dat ik daar blij van word"

Een radar voor dt-fouten én geen onderwerp te gek

Kim ('92):

  • - wist op de basisschool al dat taal 'zeg maar echt haar ding was'
  • - al was daar weinig van te merken toen ze als tiener meedeed aan Lingo (Goochemerd? Guirlandes?! Nooit van gehoord)
  • - leerde de kneepjes van het vak als content manager bij LINDA. en freelance (eind)redacteur bij Libelle
  • - schreef trouwens ook een reisboek en runt een coworkspace in Alkmaar
  • - doet elke dag een dansje met dochter Abby ('22)
  • - droomde stiekem van een carrière bij K3 
  • - scrollt eindeloos haar Insta-feed af - op zoek naar een nieuw slaapadres of hotspot
  • - houdt niet van havercappu's
  • - heeft maar liefst 3 linkerhanden en 2 linkerbenen

Maar goed. Teksten dus. Daar is ze wél handig mee. Woorden die raken, inspireren, overtuigen. Geen onderwerp te gek - en reken maar dat geen enkele dt-fout, contaminatie of pleonasme haar ontglipt. En da's wel zo lekker als je een bericht de wereld in wilt slingeren, toch?

"Ik vind het prachtig dat ik woorden mag geven aan het verhaal van anderen. En dat met behulp van mijn passie en expertise"

SEO copywriter SEO Tekst Atelier

Van schrijven over high fashion tot bloggen over goede doelen

Soms heeft Shanna het gevoel dat ze in het verkeerde tijdperk is geboren. Ze houdt niet alleen van kleding en interieurs uit de jaren ’70, ook de traditionele vrouwenbaan om voor haar drie kinderen, man en huishouden te zorgen maakt haar het allergelukkigst.

Misschien is ze haar wilde haren verloren tijdens de veertien maanden dat ze met haar gezin in een camper woonde. Of zullen ze nog op de redactie van Vogue of Glamour, waar ze als afgestudeerd journalist haar eerste carrièrestappen zette, liggen?

Toch kan ze de drang om te schrijven, wat zowel een freelance baan als een creatieve uitlaatklep voor haar is, niet onderdrukken. Haar brede ervaring (alles tussen high fashion en verschillende goede doelen in) gebruikt ze om vol overgave een prettig te lezen, creatief geschreven en vooral goed in Google te vinden tekst te schrijven. 

Laat ons je helpen om je publiek enthousiast te maken. 

Met onze jarenlange ervaring, ben je bij ons verzekerd van SEO blogs op het hoogste niveau.
GRATIS kennismaken
Ja! Ik plan een gratis strategiesessie
Contact opnemen
Ik mail toch liever...