Wij zijn geen dienst. Wij zijn jouw team.

Jolien Cohen - SEO copywriter SEO Tekst Atelier

Jolien

(SEO) copywriter

Naast het testen van Italiaans ijs, wandelen door de Griekse bergen en zonnen op de Spaanse stranden, is Jolien freelance tekstschrijver gespecialiseerd in SEO.
Shanna ter Haar - SEO copywriter

Shanna

(SEO) copywriter

Van modejournalist naar rondreizen in een camper, van goede doelen naar moeder van drie en freelance copywriter; Shanna zet haar brede schrijfervaring met liefde in.

Jolie de Pauw

Jolien

(SEO) copywriter

Liefhebber van citytrips, croissants en content creëren, dat laatste steevast met een feelgood tintje waar jij, jouw klanten én de zoekmachines blij van worden.

Kim

Eindredacteur

Leerde de kneepjes van het vak als content manager bij LINDA. en freelance (eind)redacteur bij Libelle.

Joëlla de Graaf

Joëlla

Online marketing specialist

Als reislustig online marketing expert geniet Joëlla dagelijks van Balinese massages en prachtige zonsondergangen.

Martinique

Martinique

Vertaalster Engels

Als ze niet op roadtrip is, iets staat te bakken of op het strand rent met haar hond, is Martinique bezig met taal.
Over het team van SEO Tekst Atelier

Mara

Sales consultant

Als sociaal dier verbindt Mara niet alleen graag met vrienden en familie, maar ook met klanten.

Babette Grunder - SEO Tekst Atelier oprichter

Babette

Oprichter

Als Babette geen hutten bouwt met haar dochter of haar low kick oefent, dan schrijft ze converterende teksten voor klanten of duikt ze in keyword analyses. 

"Een hoog aantal websitebezoekers streelt je ego, maar het relevante verkeer dat gericht naar jou zoekt maakt je succesvol"

SEO Tekst Atelier - Babette Grunder

Samen bouwen aan converterende websites

Babette droomde van een eigen manege, totdat ze het internet ontdekte. Ze wisselde op 14-jarige leeftijd Habbo Hotel in voor het bouwen van websites in HTML. De website voor haar eerste klant maakte ze in de tussenuren van school.

Een studie aan de School voor Journalistiek en een stage bij Vogue volgden en in haar afstudeerjaar werd ze aangenomen als online editor bij het tijdschrift Glamour. Als jongste staflid van G+J Uitgevers (later HEARST), was ze 8 jaar lang bij de digitale strategie van Glamour betrokken. Daar schreef ze jarenlang teksten, werkte ze content strategieën uit en werkte ze  samen met multinationals waaronder L’óreal en H&M. Ze ontdekte hoe een groot merk als Glamour naar nummer 1 posities in Google wist te klimmen door middel van geoptimaliseerde teksten.

Inmiddels zet ze haar kennis in en helpt ze klanten middels SEO Tekst Atelier. Nu bouwt ze - net als vroeger - weer virtueel. Dit keer geen hotels, maar converterende websites

Lees hier nog wat persoonlijke feitjes


Het juicechannel van Yvonne Coldeweijer is er niks bij ;-)

 "Het zijn geen losse keywords, maar een verhaal dat verteld moet worden" 

Jolien Cohen - SEO Copywriter

Puzzelen met keywords vanuit een camperbus

Vanaf kinds af aan heeft Jolien al een liefde voor woorden en verhalen, dankzij haar ouders die haar regelmatig meenamen naar de bieb. De kleine boekenwurm verslond alle boeken die ze maar kon vinden. Nog steeds trouwens.

Het is dan ook niet zo gek dat de liefde voor letters en woorden zich vertaalde naar een passie voor schrijven. Na het afronden van haar studie Communicatie werkte ze bij Consumind en HotelSpecials, waar ze al rammend op haar toetsenbord boeiende webteksten schreef. Maar de reiskriebels namen begin 2019 de overhand. Daarom besloot deze avonturier huis en haard te verlaten, haar baan op te zeggen en in een camperbusje te gaan wonen met man, kat en tegenwoordig ook een hond.

Naast het testen van Italiaans ijs, wandelen door de Griekse bergen en zonnen op de Spaanse stranden, is ze freelance tekstschrijver. Good to know: haar lastig vallen tijdens het schrijven is zinloos, ze negeert je compleet wanneer ze in de flow zit.

“Goede (SEO) teksten helpen je om je dromen als ondernemer verder waar te maken”

Jolien de Pauw

Een reis van films naar woorden

Benieuwd hoe deze filmwetenschapper een SEO copywriter werd?

Wel… enkele jaren geleden besloot ze haar ongeëvenaarde bingewatch skills om te zetten naar een masterdiploma film- en televisiestudies bij Universiteit Gent.

Daar leerde ze alles over storytelling en hoe een goed verhaal in elkaar steekt. Over hoe je de aandacht van mensen grijpt en vasthoudt. En nog belangrijker, over hoe je mensen met het juiste verhaal iets kan laten voelen. Iets waar ze enthousiast van worden.

Dat leverde een stage op bij de redactie en marketingafdeling van uitgeverij De Bezige Bij. Gevolgd door jobs als copywriter bij klinkende namen zoals Bongo, Brantano en I-Publicity.

En omdat ze er maar geen genoeg van krijgt, ook nog bij tal van andere ondernemers in de lifestylesector. Haar droomjob? Bedrijven helpen om dankzij de juiste teksten hún dromen waar te maken!

"Je bedrijf ben je samen met je klanten"

Mara Stam - Sales consultant SEO Tekst Atelier

Een andere kijk op sales

10 jaar geleden werd ze onverwachts in een salesgesprek gesleurd met de opdracht: ‘kun jij deze klant éven binnenhalen?’

Paniek.

Hoe ging ze dat in vredesnaam doen? Het werd een uur lang zweten, maar wonder boven wonder werd haar prospect een klant. "En wat een mega kick gaf dat! Ik was verkocht. Hier wilde ik er meer van."

Na10 jaar sales ervaring heeft Mara inmiddels haar eigen visie op sales. Het uitgangspunt? Altijd een win-win situatie realiseren. Op deze manier hielp ze al ruim 25 bedrijven aan een strategie op maat. Zo ondersteunt ze als Sales consultant SEO Tekst Atelier bij het bekend maken bij een breder publiek en adviseert ze in gesprekken met bestaande klanten. Ze krijg een kick van goede gesprekken en probeert de dienstverlening altijd te optimaliseren op basis van adviezen van klanten.

Ook in haar vrije tijd is ze graag onder de mensen. Van het verkennen van een nieuwe stad tot wijntjes met vriendinnen of familie. Altijd inclusief goed gesprek!

"Anderen helpen hun teksten nóg sterker te maken; reken maar dat ik daar blij van word"

Een radar voor dt-fouten én geen onderwerp te gek

Kim ('92):

  • - wist op de basisschool al dat taal 'zeg maar echt haar ding was'
  • - al was daar weinig van te merken toen ze als tiener meedeed aan Lingo (Goochemerd? Guirlandes?! Nooit van gehoord)
  • - leerde de kneepjes van het vak als content manager bij LINDA. en freelance (eind)redacteur bij Libelle
  • - schreef trouwens ook een reisboek en runt een coworkspace in Alkmaar
  • - doet elke dag een dansje met dochter Abby ('22)
  • - droomde stiekem van een carrière bij K3 
  • - scrollt eindeloos haar Insta-feed af - op zoek naar een nieuw slaapadres of hotspot
  • - houdt niet van havercappu's
  • - heeft maar liefst 3 linkerhanden en 2 linkerbenen

Maar goed. Teksten dus. Daar is ze wél handig mee. Woorden die raken, inspireren, overtuigen. Geen onderwerp te gek - en reken maar dat geen enkele dt-fout, contaminatie of pleonasme haar ontglipt. En da's wel zo lekker als je een bericht de wereld in wilt slingeren, toch?

"Ik vind het prachtig dat ik woorden mag geven aan het verhaal van anderen. En dat met behulp van mijn passie en expertise"

SEO copywriter SEO Tekst Atelier

Van schrijven over high fashion tot bloggen over goede doelen

Soms heeft Shanna het gevoel dat ze in het verkeerde tijdperk is geboren. Ze houdt niet alleen van kleding en interieurs uit de jaren ’70, ook de traditionele vrouwenbaan om voor haar drie kinderen, man en huishouden te zorgen maakt haar het allergelukkigst.

Misschien is ze haar wilde haren verloren tijdens de veertien maanden dat ze met haar gezin in een camper woonde. Of zullen ze nog op de redactie van Vogue of Glamour, waar ze als afgestudeerd journalist haar eerste carrièrestappen zette, liggen?

Toch kan ze de drang om te schrijven, wat zowel een freelance baan als een creatieve uitlaatklep voor haar is, niet onderdrukken. Haar brede ervaring (alles tussen high fashion en verschillende goede doelen in) gebruikt ze om vol overgave een prettig te lezen, creatief geschreven en vooral goed in Google te vinden tekst te schrijven. 

"Vertalen is mensen verbinden"

Martinique

De kunst van verbinding door taal

Als klein meisje was Martinique al goed met taal. Ze had een heuse talenknobbel, zeiden haar leraren op de lagere school, maar eigenlijk wilde ze daar precies niets mee doen. Een eigen bloemenwinkel, dat moest het worden, maar een allergie maakte een einde aan die droom.

Terug naar taal dan, want Frans leren tijdens zwoele zomervakanties in Frankrijk, Engelstalige boeken verslinden en Duits oefenen tijdens weekendjes weg was toch wel leuk. Martinique besloot ervoor te gaan. Na haar afstuderen ging ze aan de slag voor Zoover, het bedrijf bekend van de vakantiebeoordelingen, als vaste vertaler Engels. Toen er via-via steeds meer aanvragen kwamen voor Engelse vertalingen was er geen weg meer terug en begon ze voor zichzelf als freelance vertaler Engels. Dit is inmiddels al zo’n 15 jaar geleden.

Martinique wordt er blij van als ze haar liefde voor taal met haar klanten kan delen en zet daarin graag een stapje extra. Naast taal is ze gek op reizen en genieten van die andere grote liefdes in haar leven: haar gezin, mét hond en twee katten.

"Welke behoefte heeft mijn klant écht? Deze begrijpen is niet alleen de sleutel tot verkopen, maar tot zo veel meer"

Joëlla de Graaf

Van reizen tot resultaten

Met haar achtergrond in consumentenpsychologie, begrijpt Joëlla de diepere behoeften van verschillende doelgroepen als geen ander. Van het schrijven van pakkende content tot het uitvoeren van doelgerichte SEO-onderzoeken en het creëren van effectieve social media campagnes, Joëlla doet het allemaal met passie!

Naast haar werk als online marketeer, vindt Joëlla haar inspiratie in het reizen. Op Bali, haar huidige thuisbasis, geniet ze van de warme zon, lokale gerechten en scooterritjes door de rijstvelden. Joëlla's reisavonturen vormen haar bron van inspiratie, waarbij ze haar creatieve lens richt op fascinerende (marketing)ideeën die ze ontdekt in andere landen. Deze indrukken vormen de brandstof voor haar eigen werk, waar ze een frisse en originele aanpak hanteert in haar marketingstrategieën.


Laat ons je helpen om je publiek enthousiast te maken. 

Met onze jarenlange ervaring, ben je bij ons verzekerd van SEO blogs op het hoogste niveau.
GRATIS kennismaken
Ja! Ik plan een gratis strategiesessie
Contact opnemen
Ik mail toch liever...