8 manieren om je blogs te promoten

8 manieren om je blogs te promoten

Als tekstbureau gespecialiseerd in (SEO) blogs blijven we het aan onze klanten vragen: staan al de geschreven blogs al op social media en in de nieuwsbrief? Daarom vandaag aan jou de vraag: promoot jij je blogs op de juiste manier?

Je blogs zijn waarschijnlijk het stralende middelpunt van je website. Ze zijn inhoudelijk, scherp en geven een goed beeld van jouw bedrijf en visie.

Hoewel jij veel tijd investeert in het schrijven van je blogs, is dat niet genoeg. Het is namelijk belangrijk om de blog op verschillende manieren onder de aandacht te brengen. Doe je dat niet? Dan is dat simpelweg zonde!

Bouw aan je expertstatus met behulp van je blogs

Jouw blogs bieden de uitgelezen kans om je expertstatus verder uit te bouwen. Je kunt op allerlei plekken (potentiële) klanten inspireren én bewijzen dat je de to-go-to persoon bent. Daarnaast geeft deze extra traffic Google op twee manieren het signaal dat je blogs relevant zijn. Je krijgt niet alleen meer bezoekers op je blog, maar de kans is ook groot dat jouw warme leads je content zorgvuldig lezen. Deze langere uitleestijd is een ander positief signaal voor Google.

“Ja, maar mijn volgers worden er gek van als ik ze spam.”

Nee, wist je dat een extreem klein percentage van je volgers de dubbele content ziet? In verhouding dus veel meer kans om iemand te bereiken in plaats van iemand af te stoten! Wil je alles uit je blogs (en je abonnement ;-)) halen? Lees dan onze 8 tips stap voor stap door.

Tip 1: reserveer nóg 30 minuten extra na het schrijven van je blog

Heb je tijd vrijgemaakt om de blogs in je website te zetten? Reserveer dan dertig minuten extra. Dit half uur kun je gebruiken om de volgende promotietips op te volgen. Zo zorg je ervoor dat je blog een vliegende start krijgt!

Tip 2: Publiceer je blogs op verschillende social mediakanalen

Zorg ervoor dat de blogs altijd via social media gedeeld worden. In het onderstaande overzicht van Marketingfacts zie je dat Tiktok een snelle stijger is. Inmiddels weten we dat dit ook na 2022 nog steeds het geval is. Naast Generation Z, hebben inmiddels ook andere generaties de app gevonden. Vergeet je blog ook niet te promoten op kanalen waaronder LinkedIn, Facebook en Instagram. Ook deze kanalen zijn nog waardevol als het gaat om het promoten van je content.

Social media gebruik in Nederland


Tip 3: Schrijf verschillende social media-haakjes uit bij één blog

Wil je graag duurzaam met je content omgaan? Dat kan! In iedere blog zitten vaak meerdere tips en boodschappen verwerkt. Lees de blog en verzamel verschillende invalshoeken. Deze invalshoeken zijn je ‘social mediahaakjes’. Op deze manier kun jij je blog op verschillende manieren aanjagen, zonder dat het voor je lezer ‘dubbelt’.

Tip 4: promoot je blog in je e-mailhandtekening

Zet in je e-mailhandtekening niet alleen je functienaam en website, maar ook een link naar de blogs. Dat kan zoiets zijn als: “Meer weten over X? Hier deel ik gratis tips en tricks”.

Wil je naast promotietips voor je blogs, ook marketingtips ontvangen? Wij verzamelen 7 marketingtips met snel resultaat.

Tip 5: verwerk je blogs in je mailings naar klanten

Verstuur jij nieuwsbrieven naar klanten? Een nieuwe blog kan een mooie aanleiding zijn. Zo blijf je op de radar bij je (potentiële) klanten en geef je ze extra kennis. Heb je een mailing staan over een ander onderwerp? In de meeste e-mailprogramma's waaronder Mailblue kun jij onderaan je mailing nog blogs kwijt. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Tip 6: Maak gebruik van Linktree

Werk je met Instagram? Maak Linktree aan en plaats daar een link naar je (nieuwste) blogs.

Linktree? Dé manier om meer lezers te krijgen


Tip 7: gebruik je netwerk. Sharing is caring!

Heb je meerdere ondernemers in je netwerk? Maak een WhatsApp-groep aan. Daarin kunnen jullie content delen en elkaar vragen om erop te reageren en het te delen. Zo maken jullie gebruik van elkaars netwerk. Onderschat daarnaast het netwerk van je vrienden en familie niet. Vraag dus gerust aan familieleden om belangrijke berichten te delen.

Tip 8: installeer pop-ups op je website

Door de installatie van een pop-up op je website, kun je ervoor zorgen dat iemand op de valreep nog in aanraking komt met je blogpagina. Zorg dat de pop-up verschijnt zodra de persoon op het kruisje wil klikken. Op deze manier verleid je de bezoeker nog een laatste keer.

Wil jij beter leren bloggen?

Ben jij inmiddels al een tijdje aan het bloggen, maar wil je jouw blogs naar een hoger niveau tillen? Download ons gratis e-book met 6 handige blogtips waardoor je niet langer nieuwe klanten misloopt. Zo:

  • Blijf je consistent bloggen
  • Creëer je een échte transformatie en behaal jij jouw doelen
  • Word jij de expert in jouw markt
  • Trek je meer relevant verkeer naar je website

Succes met het verspreiden van je boodschap. We kijken ernaar uit om je blogs te zien shinen!


Reactie plaatsen