Technische SEO verbeteren

Verbeter je technische SEO aan de hand van deze 7 stappen


Je laat kwalitatieve blogs schrijven, je hebt geld, tijd -of allebei ;-) - geïnvesteerd in een website,  je funnel loopt én je hebt een dijk van een huisstijl. Kortom: je website is bijna klaar om je nieuwe cashcow te worden!

Bijna? Ja... Veel ondernemers zijn zich namelijk niet bewust van het belang van een goede techniek achter een website.

Wil jij het maximale uit je SEO-strategie halen? Dan is het belangrijk dat je webteksten en de techniek hand in hand gaan. Met technische SEO zorg je er voor dat Google je website goed crawlt (uitleest) en je bezoekers op een snelle website terechtkomen. Google vindt de gebruikservaring van je website belangrijk. Daarom draagt technische SEO bij aan hogere posities in Google én een hoger conversiepercentage.

Hoewel wij ons bij SEO Tekst Atelier verdiepen in het geschreven woord, kunnen we je wel acht basistips geven als het gaat om technische SEO. Komen ze:

8 technische SEO tips

Let op de grootte van je afbeeldingen

Upload  afbeeldingen nooit in een groter formaat dan nodig. Maak gebruik van WebP-afbeeldingen in plaats van JPG- of PNG-bestanden. Dit zorgt ervoor dat je afbeeldingen 30% tot 90% kleiner worden. Kleine afbeeldingen zijn minder zwaar voor je website, waardoor je de snelheid optimaal houdt.

Design je website mobile first

Met andere woorden: ontwerp je website met mobiel gebruik als prioriteit. Sinds 2019 positioneert Google websites die niet mobielvriendelijk zijn lager in de zoekresultaten. Check daarom dat je website goed getoond wordt op telefoons en tablets.

Zorg voor een retesnelle website

Bij Google staat gebruiksgemak hoog in het vaandel. Zorg daarom voor voldoende servercapaciteit en een goede laadtijd (onder de twee seconden). Je website moet snel laden zodat een bezoeker snel krijgt wat hij of zij zoekt. Hoe sneller je website, hoe voordeliger Google je rankt.

Ga zuinig om met je crawlbudget

Gebruik de robots.txt op een goede manier. Het robots.txt-bestand zorgt ervoor dat Google gemakkelijk door je website navigeert. Het bestand bestaat uit instructies, zodat crawlers weten welke pagina’s ze wel en niet mogen bezoeken. Met de juiste informatie, voorkom je verspilling van het crawlbudget. Dit is het aantal seconden dat de crawler op je website verblijft.

Durf oude pagina's te verwijderen

Heb je oude pagina’s nog online staan, maar zijn deze niet vindbaar voor gebruikers omdat je er niet meer naartoe kunt navigeren? Verwijder ze. Simpel, maar zeer effectief.

Werk met 301 redirects

Wil je een pagina verwijderen die eerder scoorde in Google? Stel een 301 redirect in. Hiermee verdwijnt de SEO-autoriteit van de pagina niet. Daarnaast stuurt deze redirect bezoekers naar andere belangrijke pagina’s door. Kortom: het verbetert de gebruikerservaring.

Claim een geldig SSL-certificaat

Heb jij een geldig SSL-certificaat? Google vindt het extreem belangrijk dat je website veilig is. Heb je dit certificaat niet? Dan merk je dat in de zoekmachines. Via Let’s Encrypt maak je een gratis SSL-certificaat voor je website.

Duizelt het je? Ik begrijp het. Probeer de technische SEO  stap voor stap aan te pakken én werk tegelijkertijd aan je tekstuele SEO. En loop je ergens tegenaan? Laat het ons weten. We hebben een aantal fantastische webbouwers in ons netwerk die je met liefde helpen.

Wil je dat je blogs direct ranken in Google? Claim de onmisbare SEO checklist en blog template.


Reactie plaatsen